logo wilfast

Förvärv av logistikfastighet i Borås

Wilfast och Ness, Risan och Partners har tillsammans med ett investeringskonsortium under hösten 2017 förvärvat en logistikfastighet i Borås om 33 000 kvm.

Fastigheten är belägen i Viareds Industripark väster om Borås och ligger nära riksväg 40. Byggnaden uppfördes 1983 och byggdes till 1987 samt 2015. Fastigheten hyrs med ett långsigtigt hyresavtal i sin helhet av hyresgästen NetonNet som har sitt huvudkontor och centrallager här.Tomtytan är ca 87 000 kvm, så det finns stora utvecklingsmöjligheter.

Läs mer

Logistea AB har förvärvat en modern logistikfastighet i Landskrona

Det nybildade fastighetsbolaget Logistea AB förvärvade under 2017 en logistikfastighet i Landskrona från det danska logistikföretaget DSV. I samband med transaktionen tecknade DSV ett långt hyresavtal med Logistea. Bolaget bildades av Catella Bank och Logistea AB är listat på Nasdaq First North.

Örja 1:20 består av en modern terminalbyggnad om ca 42 000 kvm uthyrningsbar yta, en terminaldel/lager samt en kontorsdel, vilken uppfördes 2012 och är en del av DSV:s nordiska logistikcenter.

Läs mer

Förvärv av Rustas centrallager

Under hösten 2017 förvärvade ett investeringskonsortium lett av NRP Rustas jättelager i Norrköping. Rustalagret är en av de största logistikfastigheterna i Norden. Wilfast har tillsammans med NRP genomfört transaktionen. Wilfast medverkar även som investerare i projektet.

Läs mer

Fastighetsförsäljningar under 2017

Wilfast och Ness, Risan och Partners har för ett flertal investeringskonsortier genomfört flera stora fastighetstransaktioner under 2017.

Till GLL har avyttrats en logistik portfölj i Finland bestående av 5 fastigheter om sammanlagt ca 135 000 kvm, där finska Posti är hyresgäst med långsiktigt hyresavtal. Fastighetsvärde ca 140 Miljoner Euro.

Två fastigheter om 7 980 kvm i Höganäs har avyttrats till Jefast. Köpeskillingen uppgick till ca 60 Mkr.

Även en indistri- och lagerfastighet i Stenungsund om 8 000 kvm har sålts till Västprojekt AB. Fastigheten erhöll 2001 kommunens byggnadspris.

Läs mer

Wilfast nyanställer

Wilfast fortsätter att växa och förstärker organisationen med Fatima Kulender, som började sin anställning som ekonom på Wilfast i april. Fatima kommer närmast från sin tjänst som ekonom på Riksbyggen och har en lång erfarenhet av fastighetsbranschen. På Wilfast kommer Fatima att vara totalansvarig för den ekonomiska delen för vissa av Wilfasts uppdrag.

Läs mer

Förvärv av stor fastighet i Torslanda

Wilfast och Ness, Risan & Partners har tillsammans med Söderport förvärvat en fastighet i Torslanda, Göteborg, för 979 miljoner kronor under första kvartalet 2017. (Söderport nuvarande ägare). Fastigheten omfattar en uthyrningsbar yta om 134 000 kvm bestående av lager och kontor, som är fullt uthyrd till Volvo Cars. Wilfast ser fram emot att fortsätta utveckla fastigheten tillsammans med hyresgästen.

Läs mer

Ny medarbetare

Ann-Charlott Scotting började sin anställning som förvaltare på Wilfast i december 2016. Ann-Charlott har ett helhetsansvar för en fastighetsportfölj. I sin roll som förvaltare på Wilfast kommer Ann-Charlott att ansvara för hyresgästkontakter, uthyrning, projektutveckling, deltagande i dd arbete, transaktioner mm. Med mer än tio år i branschen och arbete inom olika delar av förvaltningen har Ann-Charlott en gedigen erfarenhet. Ann-Charlott kommer senast från Riksbyggen och Fastighets AB Balder där hon arbetat med teknisk förvaltning.

Läs mer

Förvärv av nyproduktionsprojekt i Enköping och Jönköping

 

Wilfast och Ness, Risan & Partners har tillsammans med ett investeringskonsortium förvärvat ytterligare två toppmoderna fastigheter för ca 400 miljoner kronor. Fastigheterna har byggts och utvecklats av Logistic Contractor och färdigställdes i januari 2017. Den ena fastigheten om totalt ca 36 000 kvm ligger i Enköping, är fullt uthyrd till Martin & Servera och anpassad till hyresgästens verksamhet, ett lager- och distributionscenter, varav 29 000 kvm utgör lager för kyl-, frys och kolonialvaror. Fastigheten är placerad i ett av Mälardalens bästa logistiklägen.

Läs mer

Förvärv av fastighet i Kungsbacka

 

Wilfast och Ness, Risan & Partners har tillsammans med ett investeringskonsortium förvärvat logistikfastigheten Hede 3:122 om totalt ca 45 000 kvm för ca 500 miljoner kronor. Den största hyresgästen är Santa Maria, som tecknat ett långt hyresavtal. Under 2016 har fastigheten utvecklats och genomgått en omfattande om- och tillbyggnation på totalt 29 000 kvm.

Läs mer

blue-line